Η έρευνα της D – Waste για τα τροφικά απόβλητα των εστιατορίων, η οποία παρουσιάστηκε με εξαιρετικό τρόπο από τον Γιώργο Λιάλιο  στην “Καθημερινή” της Κυριακής στις 22/5/2022, απέδειξε ότι τα τελευταία χρόνια ήδη έχουν γίνει κάποια σποραδικά αλλά μετρήσιμα βήματα στην πρόληψη παραγωγής και τη μείωση των τροφικών αποβλήτων, απασχολώντας επομένως τον κλάδο εστίασης.


Η αλλαγή της συμπεριφοράς των πελατών που πλέον παίρνουν πολύ συχνά μαζί τους το περίσσευμα και η οικονομία που προκύπτει από σωστή οργάνωση των προμηθειών (κάτι που επιβλήθηκε σχεδόν παντού λόγω της οικονομικής κρίσης) είναι δύο απτά παραδείγματα, όταν στην Ελλάδα, τα τροφικά απόβλητα μόνο από τις επιχειρήσεις εστίασης υπολογίζονται σε 275.000 τόνους ετησίως! 


Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ

©2024 D-Waste

Log in with your credentials

Forgot your details?